23 Nisan 2009 Perşembe


M-GEN Gelecek Planlama Merkezi Kurucusu, Fütürist, İş-Gelecek Tasarımcısı, Teknoloji Misyoneri, Blogger, Internet Yazarı… Son olarak ´iş Avatar´ı - Business Avatar

ODTÜ Ekonomi mezunu. Öğrenciyken çalışmaya başladı. Bir dönem cam üstüne resimler yaptı, sergi açtı. 1982 yılından bugüne, su motoru, bilişim, telekomünikasyon, tarım ve hayvancılık, ilaç dağıtım gibi sektörlerde ve çeşitli şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalıştı.

2001 krizi sonrasında gerçekleştirdiği cesur, yaratıcı uygulamalar nedeniyle, 2002 yılında, Dünya Gazetesi tarafından Bilişim Sektörünün En Başarılı İş Kadını seçildi.

2006 da Türkiye’nin ilk fütürist şirketi M-GEN’i kurdu, girişimci oldu.

Tarhan; fütürist, buluşçu, stratejik, sürdürülebilir geleceğe dönük başarılı iş modelleri ve uygulamaları ile tanınıyor.

2008´de evrensel ölçekte gelecek tasarımı yapan, The Venus Project´in kurucusu Jacque Fresco´yu getirerek, Türkiye´nin ilk Fütüristler Zirvesi´ni tasarladı ve gerçekleştirdi.

2009´da Türkiye´de yine bir ilk olan Bahçeşehir Üniversitesi CO-OP eğitim modelini tasarlayıp, uyguladı. Yurt içi ve dışı otoritelerce, İş Dünyası-Üniversite entegrasyonunda en başarılı modellerden biri diye nitelenen CO-OP, Tarhan´ın en çok ses getiren projelerinden biridir.

2009´da Türkiye´nin ilk Futurizm Okulu´nu gerçekleştirdi

2010´da; 1967´den bu yana yayınlanan ve dünyanın en saygın Fütürizm kaynaklarından biri olan The FUTURIST dergisinin Türkçe hazırlanmasını sağlayarak, Türkiye´ye ilk kez fütürist bir yayın getirdi.

2010 da Türkiye´de ilk kez ´´Tablet Seminer´´ adı altında yeni bir seminer modeli uygulamaya başladı. Tablet seminerler; ´´hayati ipuçlarının bir uzmanla yalınlaştırılarak etkin kullanıma sunulduğu üçer saatlik, sinema-tiyatro biletine yakın bedelde, kolay, pratik, insan-insana iletişime dayalı´´ paylaşım ortamlarıdır.

Sosyal ağları ve paylaşım sitelerini çok etkin kullanan Tarhan, geniş bir takipçi kitlesine sahip, popüler bir blogger, internet yazarıdır.

Fütürizm, future-horizon scanning (gelecek-ufuk taraması) yöntemleriyle çalışan, gelecek- uzgörü-sosyal medya-nesil farkları-mega trendler üzerine konferans ve seminerler veren Tarhan; Türkiye’deki ilk ve tek kadın fütürist konuşmacıdır.

Tarhan iş-gelecek planlama tasarım-danışmanlık-uygulama hizmetleri, eğitmenlik, executive seviyeler için moderatörlük, yönetici menejerliği yapmaktadır.

Yayınları

Gençlerin başucu kitabı olarak tanınan, ‘’Düşlediğin Gelecek’’ - 2006

Verne Wheelwright ile yazdığı ‘’Kişisel Gelecek Planlaması’’ - 2008

Dünyanın ilk-tek-en kısa; kişisel arıtım&yalıtım’ kitapçığı olan ‘to do! – not to do!’ - 2009

Çok sayıda, sektörel ve toplumsal sivil toplum örgütünde başkanlık, yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Örgütlülüğe inanır, gençlere yüklenilmesine ve savaşa karşıdır. Sıkı bir teknoloji misyoneri, blogger, sivil toplum gönüllüsüdür.

Tarhan´ın gerçelkeştirdiği projelerin bazıları için lütfen burayı tıklayın
Tarhanı´ın makale ve yazıları için lütfen burayı tıklayınız
Tarhan ve M-GEN hakkında haberler için lütfen burayı tıklayınız

İngilizce CV için lütfen burayı tıklayınız

Kısa CV için lütfen burayı tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder

About Me

Fotoğrafım
futurizm
Tüm Fütüristler Derneği’nin temel amacı geniş kitlelerle gelecekçiliğin (fütürizm) kurum ve toplumlara ilişkin; olası, olanaklı ve tercih edilen gelecek senaryolarını ve bunları gerçekleştirmek için atılması gereken adımları inceleyen ilkeli ve bütünsel çalışmalar zinciri olduğunu anlatabilmektir. İletişim için: http://www.m-gen.biz http://www.futurizm.org
Profilimin tamamını görüntüle

İzleyiciler

Tüm Fütüristler Derneği