5 Şubat 2010 Cuma
DAHA İYİ BİR GELECEĞE, DAHA İYİ LİDERLERLE!

Fütüristler Derneği ve Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Avrasya Şubesi (JCI Avrasya) Sosyal Paydaşlık Protokolü imzalayarak, ´Daha İyi Bir Geleceğe, Daha İyi Liderlerle´ sloganıyla, işbirliğine ilk adımı attılar...




Kendilerini toplumda pozitif değişim yaratmaya adamış iki büyük sivil toplum kuruluşu, Fütüristler Derneği ve Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Avrasya Şubesi (JCI Avrasya) 29 Aralık 2009 tarihinde imzaladıkları protokol ile ilerleyen dönemlerde gerçekleştirecekleri çalışmalarda işbirliği yapma kararını aldılar.

Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan, STK’larla işbirliği İcra Komitesi Başkanı Dr. Mustafa Aykut ve JCI Avrasya Şubesi 2010 Başkanı Güray Erişkin’in katılımlarıyla imzalanan protokol kapsamında “Geleceğin liderlerine geleceğin fikirleri”ni kazandırmaya yönelik bu işbirliği çerçevesinde her iki dernek, imkanlarını ve çabalarını birleştirerek yeni projeler ortaya koymak için çalışmalarına başladılar.









Daha önce de Yeşil Bilgi Platformu ile Sosyal Paydaşlık Protokolü imzalayan Fütüristler Derneği; ‘Daha İyi Bir Gelecek’ için, ‘Olumlu Geleck Tasarımı’ yapan, bunun gereklerini faaliyetlerine yansıtan STK larla işbirliği yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Birlikte ilk etkinlik;

JCI Avrasya, Üye Vizyon Toplantısı - 28 Ocak Perşembe, Nippon Hotel-Taksim-İstanbul´da 19:00-21:00 arasında gerçekleşti.

Fütüristler Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Alper Alsan JCI üyeleri ve aday üyelerine, "Fütürizm ve Geleceğe Bakış" konusunda bir konuşma yaptı.









Konuşmadan başlıklar ve özetler;

1- İletişim
İnsanlara bir çip takılabilir. Bu çip, sinyallerin etkisi ile bilgileri update edebilecek. Cep tel kullanmak yerine bazı bilgiler bu çip aracılığı ile aktarılabilir. Çipte insan sağlığına zarar verecek manyetik bir alan yok, sadece sinyal etkisi ile çalışıyor ve takılması zorunlu değil. Herkesin seçim özgürlüğü var, tıpkı, cep telefonu kullanmak gibi. Ancak faydaları da çok olduğundan insanlar kullanmak isteyecektir. Özellikle vücuttaki sağlık problemlerini algılayarak haber vermesi, insanlar için de büyük bir avataj olacağından tercih edilebilir olduğu kanısı var.

2- Sağlık
Devlet sağlık politiklarına daha fazla önem vermeli ve önleyici sağlık hizmetlerini geliştirmeli. Toplumda insanlar eşit şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeli. Yaşlı nüfusa yönelik sağlık hizmetleri daha etkin hale getirilmeli sağlığa ilişkin eğitimler okullarda başlamalıdır. Gıdalarda daha etkin sağlık denetimleri gerçekleştirilmelidir. Bilimsel araştırmalara ayrılan fonlar bağımsız kurulışlarca verilmelidir. Bunların hepsi daha sosyal yapıda bir devleti gerektirmektedir. Sigortasız sağlık sistemi hayata geçmelidir.

3-Ahlaki Kararlar
Global bir birim olarak BM çatısı altında Etik Akreditasyon Kurulu oluşturulabilir. Lokal toplumsal değerlerden, global toplumsal değerlere, Uluslar arası Etik Kurallar Anayasası oluşturarak geçebiliriz. Bu anayasa, çok subjektif olmamalı aksine az sayıda temel prensip üzerine inşa edilmelidir. Örneğin şeffaflık, dürüstlük, sivil hayatın korunması, özel hayatın gizliliği gibi. Bu çerçevede sosyal sorumluluğu olan bu yönde anayasaya uygun davranan şirketlere yine global olarak kabul edilen bir amblem verilebilir ve hizmetlerinde veya mallarında bu amblemi taşıyan şirketlerden daha az vergi alınabilir veya daha falaz tüketici yönlendirilebilir. Bunun süreci elbetteki belli bir zamana yayılmaldır. Bu çerçevede lokalden globale doğru bir gidiş daha hızlı sonuç verecektir. BM gibi bir birimin altında oluşması, daha kabul gören daha bağımsız yapıda olmasını sağlayacaktır.

4- Demokratikleşme
Demokrasi çoğulcu demokrasi olarak ele alınmalıdır ve bu çerçevede tek dünya vatandaşlığı savunulmaktadır. Ortak bir hukuki taban olmalıdır. Bu temelde de, eşit şekilde sağlık eğitim hizmetlerinin alınması, düşünceye özgürlük tanınması, insan hayatına önem vermek gibi temel kurallar benimsenmelidir. Global sorunlara global çözümler getirilmelidir. Temelde kabul edilmesi gereken "BİZ" kavramıdır.

Fütüristler Derneği hakkında detaylı bilgi ve üyelik için lütfen bu linki tıklayın
JCI Avrasya Şubesi hakkında detaylı bilgi için lütfen bu linki tıklayın
--------------------------------------------------------------------------------------------
Dr. Alper Alsan Kimdir?
Alper Alsan, Siemens A.Ş. Sağlık Sektörü Bilgi Teknolojileri iş biriminin yöneticiliğini yapmaktadır. Türkiye ve İsrail pazarlarından sorumludur. Siemens A.Ş. Sağlık Sektörü Koçlar Takımı’nında da görev almaktadır. Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı, küresel bir düşünce kuruluşu olan Millennium Projesi’nin Türkiye Başkanı ve World Future Society’nin profesyonel üyesi olan Alper Alsan’ın Futures, Foresight, The Futurist ve benzeri uluslararası dergi, konferans ve kitaplarda 30’u aşkın makale ve yazısı yayımlanmıştır. Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi, Unicef Türkiye ve benzeri organizasyonlarda konuşmacı ve yorumcu olarak yer almaktadır. Alper Alsan, eşi ve kızı ile İstanbul’da yaşamaktadır. Hobileri arasında müzik, tenis, yüzme ve disiplinler arası konularda araştırmalar yapmak gelmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

About Me

Fotoğrafım
futurizm
Tüm Fütüristler Derneği’nin temel amacı geniş kitlelerle gelecekçiliğin (fütürizm) kurum ve toplumlara ilişkin; olası, olanaklı ve tercih edilen gelecek senaryolarını ve bunları gerçekleştirmek için atılması gereken adımları inceleyen ilkeli ve bütünsel çalışmalar zinciri olduğunu anlatabilmektir. İletişim için: http://www.m-gen.biz http://www.futurizm.org
Profilimin tamamını görüntüle

İzleyiciler

Tüm Fütüristler Derneği