18 Haziran 2010 Cuma
Ray Kurzweil İle Röportaj

World Future Review: Yeni ve gelişmiş bir insan zekası oluşturmak ne anlama geliyor? Ve bunu gerçeğe dönüştürmekte hangi noktadayız?

Kurzweil: İnsan zekası seviyesinde bir yapay zeka yartamak için 2 bileşene ulaşmamız gerekiyor. İlki, insan beyninin donanım kapasitesi ve ikinci olarak da beynin kendi yazılım tekniklerini taklit edebilmek.

Donanım için gerekenleri analiz edebilmek için bir sürü yol bulunuyor. Eğer en ılımlı analizleri incelersek, bir saniyede 1016 hesaplama yapıldığı görülüyor, bu sayıya önümüzdeki yıl bir süper bilgisayar aracılığıyla sahip olacağız ve 2020 itibariyle $1000'a mal olacak. 2029 itibariyle de hesaplamalarda görünen çok daha ucuza mal oluyor olacağı.

Devamı için Lütfen Linke Tıklayın

0 yorum:

Yorum Gönder

About Me

Fotoğrafım
futurizm
Tüm Fütüristler Derneği’nin temel amacı geniş kitlelerle gelecekçiliğin (fütürizm) kurum ve toplumlara ilişkin; olası, olanaklı ve tercih edilen gelecek senaryolarını ve bunları gerçekleştirmek için atılması gereken adımları inceleyen ilkeli ve bütünsel çalışmalar zinciri olduğunu anlatabilmektir. İletişim için: http://www.m-gen.biz http://www.futurizm.org
Profilimin tamamını görüntüle

İzleyiciler

Tüm Fütüristler Derneği