14 Ekim 2009 Çarşamba


Türkiye’nin ilk ve tek, sertifikalı Fütürizm Okulu’nun 2. Dersini de tamamladık


Fütürizm Okulu'nda İkinci Ders 10 Ekim'de Dr. Alper Alsan tarafından verildi.
Konu: Gelecek Çalışmaları için Yöntemler; Planlama ve Sratejik Uzgörü tekniklerine genel bakış. (1) Delfi, (2) Senaryo, (3) SEPET, (4) Bilim Kurgu idi

2. Ders için kısa özet:
Fütürizm ile ilgili en sık kullanılan ve etkisi en yüksek olan üç yönteme odaklanıldı; Delfi, Senaryolar ve Bilim Kurgu.

1953 yılında ABD’deki RAND kuruluşu tarafından geliştirilen Delfi yöntemi temelde uzman ve uzman olmayanların görüşlerini birden fazla turlarda anonim olarak toplayarak geleceğe yönelik tarafsız ve tutarlı bir resim oluşturmaya çalışıyor. Günümüzde “Gerçek-Zamanlı Delfi” ile yeni bir seviyeye ulaşan Delfi yöntemi en sık kullanılan yöntem.

Temelde geleceği bilemeyiz ama gelecek hakkındaki önbilgilerimizi senaryolar oluşturarak geliştirebiliriz. Derste senaryo yöntemlerinden en sade ve kolay kullanılabilir olan “Senaryo Matriks”i anlatıldı ve katılımcılar ile uygulama örneği yapıldı.

İnsanlığın yazılı tarihinin ilk günlerine kadar geri giden bir edebiyat türü olan bilim-kurgu, gelecek geliştirme için kullanabilecek yöntemlerden biri. Derste bilim kurgu ile ilgili yabancı kaynaklardan çok, bu sefer de Türkiye’deki kaynaklara bakılarak bir değerlendirme yapıldı.

2. Ders detaylı özeti; Natali Yeşilbahar & Eda Kaplanoğlu’ndan >
http://www.nataliyesilbahar.com/Sektor_Takibi/Futurizm_Okulunda_Ikinci_Ders.html

1. Ders detaylı özeti Natali Yeşilbahar & Aslı Gökdere’den > http://www.nataliyesilbahar.com/Sektor_Takibi/Futurizm_Okulunda_Ilk_Ders.html

Fütürizm Okulu'nda ilk ders 3 Ekim’de Sn. Ufuk Tarhan tarafından verildi.
Konu: Fütürizmin tarihi gelişimi, Fütürizm çalışmalarının Felsefesi idi.

İlk Dersin Fotoğraflarına ve Peter Bishop’un açılış videosuna; Fütürizm Okulu-1 Facebook sayfasından, aşağıda linklerden erişilebiliyor.
Pek çoğunuzun talep ettiği; Fütüristler Derneği sunumunu dernek sitesine koyuldu >
http://www.futurizm.org/futurizm/TFD_SUNUM_2009.pdf

http://www.facebook.com/group.php?gid=144861102816&ref=ts#/video/video.php?v=145087383534&oid=144861102816

http://www.facebook.com/group.php?gid=144861102816&ref=ts#/photo_search.php?oid=144861102816&view=all
Lütfen Facebook’taki Fütürizm Okulu-1 gurubuna üye olun, hızlı haberleşelim. Duyurularımızı anında alın.

Toplam 14 haftalık bir süreci kapsayacak eğitim programıyla, ‘olumlu gelecek tasarımı’ için, fütürizm kavramını öğretmek ve benimsetmek amaçlanıyor.

Yedi derslik her bir blümün fiyatı 220 TL (KDV dahil). Dileyen; 50 TL (KDV Dahil) karşılığında, önceden kayıt olarak tek tek ders seçerek de katılabiliyor.
Kayıt ve bilgi için; Kayıt ve bilgi için: BÜSEM / 0212 381 59 34–35–36 /
busem@bahcesehir.edu.tr / info@futurizm.org


Program, katılımcılar, konular hakkındaki tüm detaylara;
http://www.m-gen.biz/duyuru001.asp adresinden de erişebiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

About Me

Fotoğrafım
futurizm
Tüm Fütüristler Derneği’nin temel amacı geniş kitlelerle gelecekçiliğin (fütürizm) kurum ve toplumlara ilişkin; olası, olanaklı ve tercih edilen gelecek senaryolarını ve bunları gerçekleştirmek için atılması gereken adımları inceleyen ilkeli ve bütünsel çalışmalar zinciri olduğunu anlatabilmektir. İletişim için: http://www.m-gen.biz http://www.futurizm.org
Profilimin tamamını görüntüle

İzleyiciler

Tüm Fütüristler Derneği